Link 05.02.2013 :: 14:31 Komentuj (6)

3bit :)




Przepis pochodzi ze strony kotlet.tv (Ciasto 3bit)

Składniki

3-4 paczki herbatników po 130 g
1 puszka krówki ok. 500 g
400 g śmietany kremówki 30%
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka żelatyny
100 g czekolady
2 budynie waniliowe + 3/4 litra mleka
100 g masła w temp. pokojowej
mleko do namaczania

Krok 1.

Na dno formy układam pierwszą warstwę herbatników, ja herbatniki lekko moczę w mleku.

Krok 2.

Na to kładę podgrzaną masę korówkową, podgrzana jest łatwiejsza do rozprowadzenia.

Krok 3.

Przygotowuję budyń, gotuję aż będzie gęsty, ja biorę 2 saszetki budyniu ale na 3/4 litra mleka (zgodnie z instrukcją trzeba by wziąć 1 litr, a tak mniej to łatwiej gęstnieje).

Do wystudzonego budyniu dodaję masło w temp pokojowej i miksuję.

Warstwę budyniową kładę na herbatniki a potem kolejna warstwa namoczonych herbatników.

Krok 4.

Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na niemal sztywno, dodaję przestudzoną a wcześniej rozpuszczoną we wrzątku żelatynę.

Na wierzchu rozsmarowuję śmietanę.

Krok 5.

Wierzch posypuję startą na tarce czekoladą i ciasto chowam do lodówki.


Smacznego!


Link 06.02.2013 :: 14:27 Komentuj (10)

Korkowe Love ;)



Link 07.02.2013 :: 15:02 Komentuj (10)

Smacznego! ;)




Link 08.02.2013 :: 16:10 Komentuj (10)

a dzisiaj... sernik bez sera ;)
ciekawe, co ? ;)




Link 13.02.2013 :: 16:39 Komentuj (9)













Link 14.02.2013 :: 14:10 Komentuj (13)

słowa są zbędne ; )




Link 19.02.2013 :: 19:48 Komentuj (8)

dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić moją ulubioną sałatką ;)


Składniki: (na 4-5 osób)

- 3 liście kapusty pekińskiej (jeśli lubicie to można dać więcej, ja nie przepadam, więc daję tylko na smak :))
- połowa dość dużego świeżego ogórka
- 2 dość duże pomidory
- 2 jajka ugotowane na twardo
- spora garść oliwek (ja używam zielonych, bo za czarnymi nie przepadam)
- pół małej cebuli (najlepiej czerwonej, ale jeśli nie macie, to może być też biała)
- ser feta (1/4 opakowania)

Sos:

- 2-3 łyżki majonezu
- 2-3 łyżki śmietany
- pieprz
- 3 ząbki czosnku

Przygotowanie

Kapustę pekińską rwę na małe kawałeczki. Ogórka kroję w dość spore trójkąty (może być też w kostkę). Następnie dodaję pomidory pokrojone w kosteczkę. Później dorzucam oliwki (przekrojone w pół, ale równie dobrze mogą być w całości). Następnie dodaję cebulkę pokrojoną w piórka i pokrojone w kostkę jajka, a na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser feta. Wszystko zalewam sosem czosnkowym i mieszam :)

Smacznego!








Link 20.02.2013 :: 14:00 Komentuj (4)

uwielbiam tulipany.




Link 22.02.2013 :: 13:25 Komentuj (7)


Jula ❤




Link 25.02.2013 :: 12:44 Komentuj (9)

mój "synuś" kochany :*
już PO usunięciu ząbka.
teraz walczy z narkozą i ciągle śpi, jak nie Korek ;)




Link 27.02.2013 :: 19:25 Komentuj (9)

kiedy znowu cię założę?










O mnie ; e-mail ; Wyślij wiadomość ; [Księga gości]


Szablon wykonany przez fantasmagorie. Kopiowanie zabronione !